Wat wij als Leergeld doen?

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag.

Kinderen weer mee laten doen, dat is ons doel. We doen dit voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met geldzorgen.

Hulp bieden we aan in vier categorieën:

  1. Onderwijs: Meedoen op school is noodzakelijk voor kinderen, maar daar komen kosten bij kijken. Niet alle ouders kunnen die kosten opbrengen. Wij helpen daarom bijvoorbeeld met de aanschaf van schoolspullen zoals een laptop, een fiets, een rekenmachine of gymkleding. Betalingen direct aan school worden helaas niet meer vergoed.
  2. Sport: Voor kinderen is het belangrijk om te sporten. Niet alle ouders hebben genoeg geld om de contributie voor een sportclub of de benodigde sportkleding of -materialen aan te schaffen. Wij helpen daarbij. 
  3. Cultuur: Activiteiten die te maken hebben met cultuur vormen kinderen. Denk aan bijvoorbeeld muziek- of dansles. Maar de kosten hiervan kunnen een belemmering zijn voor ouders. Wij helpen hierbij.
  4. Welzijn: Er zijn ook andere activiteiten die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, maar die niet direct vallen onder onderwijs, sport of cultuur. Denk bijvoorbeeld aan een lidmaatschap van de scouting, het vieren van de verjaardag. Ook daarbij helpen wij.