Mirjam Slobbe-Voogt nieuw bestuurslid Stichting Leergeld Drechtsteden

Vul de vier cijfers van je postcode in, zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag.

Kinderen uit gezinnen met weinig geld kunnen met de hulp van Stichting Leergeld Drechtsteden sporten, op zwemles of een fiets of laptop kopen. Daardoor kunnen ze gewoon meedoen met hun leeftijdsgenootjes op en buiten school. Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en te ondersteunen werkt de stichting samen met allerlei organisaties van professionals en vrijwilligers in de regio. Kennis van de gemeenten en een goed netwerk zijn hierbij van groot belang.

Dit geldt niet alleen voor onze medewerkers en vrijwilligers; het bestuur van de stichting draagt hier ook aan bij.

Het bestuur van Stichting Leergeld Drechtsteden is recent uitgebreid met een nieuw bestuurslid, mevrouw Mirjam Slobbe-Voogt.Mevrouw Mirjam Slobbe-Voogt heeft 30 jaar in een zorgomgeving gewerkt. Daarna is zij 8 jaar actief geweest als lid van de gemeenteraad van Zwijndrecht met als aandachtsgebied o.a. jeugdzorg. Op dit moment werkt ze bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid in het projectteam vluchtelingen opvang. ‘Een hele bijzondere uitdaging om mee te mogen werken aan de opvang van vluchtelingen met al zijn facetten’ zegt ze zelf.

Haar motivatie om zich in te zetten voor Leergeld omschrijft ze als: ‘Ik zie het als een voorrecht om mee te mogen denken bij Leergeld: een organisatie die zich inzet voor mensen in een moeilijke positie, om hun kansen te vergroten en hun leven iets mooier te maken. ‘

Het bestuur ziet de komst van mevrouw Slobbe-Voogt, met haar ervaring, relaties binnen de gemeente en regio én inzet, als een waardevolle versterking van de stichting.